reede, 8. september 2017

Esimene koolinädal läbi!

Täna õppisime n-tähte, tegime töövihikust ülesandeid, häälisime mitmeid sõnu. Tunni lõpus kuulasime muinasjuttu "Õnnelik Hans" ja 4nda tunni aeg joonistasime ka muinasjutust ühe pildi. Õpetaja Gittaga joonistasime täna värvilisi ringe kriitidega ja õpetaja Marju käis rääkis meile 4nda tunni ajal noorkotkastest ja kodutütardest.

Meie esimene koolinädal on möödas ja lõpuks saab nautida väljateenitud puhkepäevi. Tundidest ülevaade on teile juba antud. Lisaks tähtedele järjekindlalt ja pidevalt õppisime see nädal päevarütmi, laule, salme, vaikuses töötamist, vestlemist, klassireegleid ja klassikaaslaste kuulamist. Nädala lõpuks tuli kõik see juba üsna hästi välja. Kõige rahutum päev nädalas oli kolmapäev, kus saatis meid terve päev jutuvadin. Seevastu neljapäev ja reede töötasid lapsed vaikuses ja innukalt! Esmaspäev ja teisipäev olid sellised pehmed harjumispäevad koolieluga. Kuigi päevarütm on meil täitsa hästi arusaadav juba, on veel mõningaid asju mida peame õppima - nii mõnigi tahab tunni ajal sõbra juurde jalutada ja juttu ajada ning WC's tuleks käia vahetunni ajal. Küll ajaga saame needki asjad selgeks. Lastega on hea hommikuti vestelda ja kuulata nende mõtteid ning tegemisi. Klass saab omavahel hästi hakkama ka, ei saa midagi öelda. Nad kõik on tublid ja tragid!

Tänan vanemaid, kes on toonud/saatnud kooli tagasi pikapäevarühma avalduse ja andmete lehed!

Nädalavahetuseks annan vanematele ka ühe ülesande - otsige koos lapsega üks liisusalm, kirjutage see ülesse ja saatke mulle kooli. Kogun liisusalmid kokku. Neid on hea kasutada erinevates mängudes. Aitäh!

Esmaspäevast läheb meie õppetöö ka tõsisemaks. Hakkame kirjutama joonistusvihikutesse lauseid ja lugemist harjutama! Kindlasti kaasa aabits, töövihik!

Ja nüüd jagan infot!

Esimese poolaasta epohhid:
Eesti keele epohh 04.09-29.09
Matemaatika epohh 02.10-20.10
Eesti keele epohh 30.10-17.10
Matemaatika epohh 20.10-01.12
Eesti keele epohh 04.12-22.12

Esmaspäeval, 11.09, on Pärdi filmipäev Rakvere Teatrikinos. Ka meie klass osaleb sellel päeval. Me liigume koolist peale söögivahetundi kell 10:25 kinomajja ja hakkame tagasi tulema umbes 11:50, seega jõuame pika päeva ajaks tagasi koolimajja.

Tasuta ringide ajad:
Õpetaja Ene I-II klassi ansambel toimub kolmapäeviti, 5. tund
                                   mudilaskoor toimub neljapäeviti, 5.tund

Õpetaja Marju "Kotkad" I-II klass toimub esmaspäeviti, 6. tund
Lisainfo "Kotkaste" kohta - 11. septembrist alustab Rakvere Eragümnaasiumis Noorte Kotkaste ja Kodutütarde ring. Noorte Kotkate ja Kodutütarde organisatsiooni eesmärk on kaasa aidata noorte sirgumisele kodanikeks. Organisatsiooni mitmekesine väljaõpe on selle eesmärgi teenistuses. Õppeprogramm pakub noortejuhile juhiseid, kukidas kujundada noortes isamaalist eluhoiakut ning sellised isikuomadusi nagu sallivus, ausus, lahkus ja viisakus. Ühtlasi võimaldame noortel arendada oma kehalisi võimeid, tutvustame neile tervislikke eluviise, anname hädasolija abistamise ja eneseabi oskusi. Noortejuhiks on Marju Andola-Käher, kes on ka Viru maleva tegevliige aastast 2012 ning noorteorganisatsioonis tegutsenud juba aastast 2008.
Õpetaja Merikese meisterdamisring I-II klassile toimub neljapäeviti, 6. tund

Õpetaja Lembe spordiring I-III klassile toimub reedeti, 6. tund

Õpetaja Gitta kunstiring I-V klassile toimub kolmapäeviti 14:30-16:00 suures majas

NB! Õpetaja Maaja nuputamisring toimub neljapäeviti, 6. tund (samal ajal on ka õpetaja Merikese meisterdamisring, seega tuleb valida!)

Andke mulle kindlasti teada, kes-kus osalema hakkab! Aitäh!

Lisaks:
Järgmisest nädalast võtan kasutusele ka naerusuuga templi. Tublid õpilased, kes töötavad tunnis hoolega kaasa ja osalevad aktiivselt vestlustes, saavad päevikusse templi. See on kiitusemärk. Templi saamiseks tuleb aga hoolega pingutada, niisama lihtsalt seda ei saa.

Kui esimesel nädalal oli pikapäevarühma tegevus rohkem mängulisem ja vabam, siis uuest nädalast on tegevus organiseeritud järgmiselt:
12:30-13:00 õues
13:00-13:30 õppimine
13:30-14:00 söömine
14:00-14:30 õppimine/vaba tegevus (joonistamine, mängimine jne)
14:30-15:00 õues, kojuminek

Tegevused võivad teinekord muutuda, sõltuvalt ilmast.


Ilusat nädalavahetust!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.