laupäev, 4. november 2017

8. koolinädal

Meie esimene nädal peale vaheaega möödus veel üsnagi palju vaheaja meeleolus, elasime uuesti tundidesse ja koolimelusse sisse.

Reedel käsitlesime KiVa 2. õppetundi, mille teemaks olid tunded. Vestlesime milliseid tundeid me tunneme, kuidas tunded tekivad, kas ja kuidas erinevad sündmused toovad esile meis tundeid, kuidas kontrollida oma tundeid ja aru saada, mida teine inimene tunda võib. Vestlus oli meeleolukas, sai ka palju nalja. Tegime väikestes rühmades tööd, iga rühm sai sõna. Seekord on ka KiVa's kodune ülesanne: tundedetektiiv. Ülesanne on järgmine:

Kodune ülesanne: tundedetektiiv
Proovi pöörata tähelepanu sellele, millised tundeid sa kodus või koolis oma läheduses olevate inimeste juures ära tunned. Sa võid tunnete väljendamist näha (näoilmed, teod, žestid) või kuulda (keegi ütleb, kuidas ta ennast tunneb; hääletoon). Võid tundeid järeldada ka inimeste olukorrast. Igaüks joonistab oma KiVa kausta (kaustad minu käes) vähemalt ühe juhtumi, kus nad tegutsesid "tundedetektiivina" ja leidsid kellegi käitumises mingi tunde. Joonistusel peaks näha olema, mis tunne see oli ja kuidas see avastati. Ootan joonistust hiljemalt 24.11, seega on natukene aega seda teha.

Kunstis õpetaja Gittaga õlitasime tulevaks laternapeoks laternad ära - suur töö on tehtud! Reedel harjutasime ka matemaatikat, arvutasime ja kordasime numbrite sõpru - eelnevat ja järgnevat arvu.

Neljapäeval proovisin üles laadida ka pilti meie tehtud ussidest tööõpetuses, aga blogi ei tahtnud minuga absoluutselt koostööd teha ja tol päeval mul ei õnnestunudki pilti lisada. Nüüd on see parandatud ja saate eelmises postituses näha osa meie vahvaid usse.

Järgmise nädala keskpaigaks on meil selgeks õpitud trükitähed. See tähendab seda, et töövihikust peaks olema tehtud kõik tähed ehk lk 6-41 (väljaarvatud häälik ja täht H). Kontrolli kodus kas on kõik kenasti täidetud, eriti kui on oldud haige või puudutud muudel põhjustel. Kolmapäevaks jääbki kodus oma töövihik üle vaadata. Kui on palju vahelt tegemata jäänud, siis hiljemalt novembri lõpuks peab olema töövihik korras. Vaatasin üle juba nende laste töövihikud, kes reedel olid minuga pikapäevarühmas.

Riietusest koolis
Algklasside maja lapsed veedavad kõik vahetunnid õues. Palun pange lastele ilmastikule vastavad riided selga/kaasa (kindad, mütsid). Õues on juba täitsa karge, eriti hommikuti :)
Tuletan meelde ka seda, et dressipüksid ei ole kooliriietus! Dressid sobivad vaid kehalise kasvatuse tundidesse.
Lastel peavad olema ka sisejalatsid. Mõni laps unustab neid koju, tooge ikka kooli tagasi! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.