reede, 24. november 2017

11. nädal

Meie nädal möödus kiiresti. Täna püstitasime omamoodi rekordi ka, nimelt oli täna kõige rohkem puudujaid käidud kooliaja peale kokku - 9 puudujat! Klass tundus kohe täitsa tühi olevat.

Täna tegime KiVa tunni. Analüüsisime tehtud kodutöid. Rääkisime milliseid tundeid lapsed joonistasid ja mis olukorras need olid tekkinud. Edasi läksime sellise teemaga nagu grupp/rühm. Saime teada, et vähemalt kolm inimest moodustavad grupi ja igal grupil on grupijuht. Vestlesime millistes gruppides meie oleme ja tuli palju vastuseid - meie klass, erinevad treeningud ja ringid. Arutlesime kuidas saada heaks grupiks ja milline roll on igal grupiliikmel. Mängisime ka vahvat meeskonnamängu, mis lastele väga meeldis. Kuus last olid harutajad ja ülejäänud kümme pidid moodustama inimsõlme. Selleks võeti ringi, kätest kinni ja liiguti kinniste kätega üksteise alt läbi. Tegime mängu vahetustega läbi ja nii saime kaks tõelist inimsõlme. Kui sõlm valmis sai, võtsid lapsed tihedalt üksteise ligi, et neid oleks veelgi raskem lahti harutada. See oli paras ülesanne! Ülesannet harutades märkasime kas ja kuidas meeskonnatöö on vajalik ning kas see meid ka sihile viis. See oli tõeliselt tore mäng, saime lastega palju naerda ja tundsime sellest mängust suurt rõõmu. Lisaks panime kirja ka esimese KiVa reegli - kedagi ei jäeta välja! Reelgid on nüüd klassis ka üleval, täiendame seda tähtsat lehte iga KiVa tunniga edasi.

Loodusõpetuses hakkasime inimese meeli õppima ja alustasime nägemisest (silmadest). Näiteks sulgesime oma silmad, et veenduda kas siis üldse näeme midagi. Saime teada miks me peame koolis sirge seljaga istuma (ikka selleks, et hoida vähemalt 25cm vahet õpikuga ja oma silmi mitte pingutada). Nii mõnigi laps sättis ennast kohe korralikumalt istuma. Tund möödus meil väga huvitavalt. Järgmiseks reedeks jäi kodus lõpetada tööraamatust lk 41 lõikamisharjutusega (valida sobiv pilt tööraamatu keskelt, see välja lõigata ja kleepida tööraamatusse).

Esmaspäevaks numbrikaardid kaasa!

Ilusat nädalavahetust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.