reede, 12. märts 2021

Kalevipoeg ja esimese nädala kokkuvõte

 Kikerpära soos. Vetevaim. Ilmaneitsi sõrmus.

Kalevipoeg oma sõbra Alevipoja ja kannupoisiga tahavad Kikerpära sood paharettide jaoks jaotada. Tuleb vetevaim ja kuuldes, mida tehakse, palub, et soole piire ei pandaks ning lubab kaabutäie varandust. Vetevaim vedas kohale kulda ja hõbedat, kuid kaabu täis ei saanudki, sest Alevipoeg kannupoisiga kaevasid maasse sügava augu, peale läks aga kaabu, mille põhjas salaauk. Kalevipoeg saatis Alevipoja saadud varandusega soome sepale mõõga eest võlga tasuma.

Kellel jäi nüüd raamat ja/või epohhivihik kooli, siis Sina toimetad ainult tekstiga. Palun kirjuta tekst õhukesele valgele A4 paberile, et kohtudes oleks võimalik paberid epohhivihikusse nt liimida või köita.

Ja nüüd nädala kokkuvõte! (palun loe kindlasti)

See nädal oli parajalt tormiline ja üldsegi mitte meie tavaliste nädalate moodi. Vaatamata sellele saime täitsa hästi hakkama. Kolmapäeval olite väga tublid. Tutvusime ja õppisime Stuudiumi, Opiqut ja Google Classroomi keskkondi. Saite väga hästi hakkama ja loodan, et olete kodus sama nobedad kui koolis.

Esimesed iseseisvad Opiqu ülesanded on lahendatud. Esialgu võis tunduda neid palju, sest Stuudium näitab Sulle ka eelnevaid kodutöid lisaks, kuid järgmisest nädalast peaks kenasti jooksma ainult tunnitöö. Siis on pilt selgem ja kergem jälgida. Mul on hea meel, et suuri takistusi teele ei tulnud ja väiksemad mured oleme saanud lahendatud. Distantsõppe aeg on pikk, seetõttu palun, et Sa oleksid oma õppimistes järjepidev. Tee ära kohe samal päeval need ülesanded, mis selleks päevaks antakse. Õppimised tulevad iga koolipäeva hommikul kell 9.00. Muidu juhtub, et pean hakkama Sind taga ajama ja nii tunned pahasti ennast Sina kui ka mina. Olen Stuudiumi 4. klassi jututoas igal koolipäeval kella 9.00-15.00ni olemas, kui vajad abi. 

Kui oled Opiqu keskkonnas, siis minu soovitus: mine alati Opiqu pealehele klõpsates Opiqu märgile. Nii saad oma tehtud ja tegemata töödest väga hea ülevaate. Märkisin pildile pealehe nupukese Sulle punase ristkülikuga. Pealeht annab ülevaate töödest ja õppejärjest.


Sel nädalal oli Opiqu keskkonnas kokku neli tööd. Enamus teist on kõik tööd esitanud, kuid paaril lapsel on mõni töö esitamata. Palun kontrolli Opiqust üle, kas Sul on lahendatud järgmised tööd: 

  • Eesti keel, 10. märts tunnitöö - Kontrolltöö. Tegusõna ehk verb, tegusõna aeg, tegija tegusõnas (hindeline). Kodutöö - Aatomik.
  • Eesti keel, 11. märts tunnitöö - Lauseanalüüs ja lausete moodustamine.
  • Loodusõpetus, 12. märts tunnitöö - Toitumine.

Kontrollimiseks tuleb Sul siseneda Opiqusse Stuudiumist "Õppematerjalid" nupukese alt ja valida menüüst "Tööd". Sealt leiad kõik tööd, mis Sulle määratud on. Täpsema juhendi leiad eelmisest postitusest. Kui Sul on seal nüüd tegemata töid, siis ma palun, et Sa teeksid need tööd pühapäevaks ära. Mina olen hakanud Sulle juba tagasisidet andma. Kuna tööd laekuvad minuni erinevatel aegadel (mõni saadab kohe hommikul, mõni lõunal, mõni päris õhtul või üldse järgmine päev), siis tagasiside tuleb Sulle enamasti järgmisel päeval, kui tööd peaksid käes olema. Ehk kui täna teed loodusõpetuses Opiqu ülesandeid, siis kontrollin need üle homme.

Distantsõppe ajal numbrilisi hindeid ei panda. Avaldan Opiqus tehtud tööde protsendi, nii saad ülevaate oma tulemusest. Jätan juurde vajadusel ka omapoolseid kommentaare. Võib juhtuda, et saadan mõne tähtsama töö ka tagasi. Sellisel juhul tuleb see uuesti teha ja mulle esitada. Täna kirjutan ka teie Stuudiumi postkasti sõnumi, kellel mida on vaja veel esitada.

Kui Sul on tekkinud mõni küsimus seoses mõne muu ainega, siis kirjuta julgelt Stuudiumis aineõpetajale. 

Üldiselt saab aga öelda, et olete saanud tublisti toimetama. Ootan teie töid õigeaegselt. Järgmisel nädalal proovime teha ka esimese videotunni - klassijuhaajatunni. See leiaks aset kolmapäeval kell 12.30 Google Classroom keskkonnas. Esmaspäeval saadan teile e-maili peale Google Classroom kutsed, võtke siis minu kutse vastu, et oleks mugav kohtuda Google Meetis. Proovime!

Olge rõõmsad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.