reede, 15. detsember 2017

Täna hommikul avastasime, et meil olid käinud päkapikud! Tundi alustasime taas kaashäälikutega. Rääkisime ka kodus loetud jutust ja lahendasime töövihikust ülesandeid.


Meie päev jätkus loodusõpetusega. Oleme nüüd õppinud mitu tundi järjest inimeste meeli ja täna võtsime viimase meele - maitsmismeele. Tund oli meil põnev! Õppisime, et meil on neli maitset - soolane, hapu, mõru (kibe) ja magus. Tööraamatus oli meil toodud ka palju asju, mis nende maitsetele vastavad ja mina võtsin lastele kaasa ka iga maitse proovimiseks miskit. Maitsmine ei olnud kohustuslik, aga kõik lapsed tahtsid erinevaid maitsed tunda ja proovisid minu kaasa võetud asju. Valikus oli Põltsamaa hapukurk, Põltsamaa sinep ja päkapiku toodud kommid. Kuna loodusõpetuse tund on meil kohe peale söömist, siis alustasime kõigepealt soolasega, jätkasime hapu ja mõruga ning lõpetasime magusaga, et suhu jääks ikka hea maitse. Olime tõelised degusteerijad!

Siis oli meil õpetaja Gittaga kunst. Hakkame juba valmistuma jõuludeks - osad lapsed pesid enda maalimisalused puhtaks ja teised samal ajal tegid jõulukaarte. Nii toimus meil töö vahetustes. Päev möödus kokkuvõttes kiirelt ja tegusalt.

Järgmine nädal on meie viimane koolinädal sel aastal. Esmaspäeval ja teisipäeval me kordame veel tähestikku, täishäälikuid, kaashäälikuid ja lahendame tööraamatust jõuluteemalisi ülesandeid (ristsõnu, kirjutame kirja jõuluvanale, loeme jõululugusid jne). Esmaspäeval palun kaasa võtta ka loodusõpetuse tööraamatu. Järgmisel nädalal kodus õppida ei jää. Teeme korda ka oma sahtlid ja kapid, kehalise kasvatuse riided (ja muu kraam kappidest) tulevad teisipäeval koju.

Järgmisel nädalal on palju proove ja tuleb üldse üks kiire nädal. Teadmiseks juba ette, et järgmisel nädalal PIKAPÄEVARÜHMA EI TOIMU KOLMAPÄEV, NELJAPÄEV JA REEDE!
  • Kolmapäeval kell 11.20 (neljas tund) on suure saalis näidend ja peale seda lapsed lähevad koju. Kolmapäeva õhtul on ka jõulupidu algusega kell 18.00 (kohale tulla mitte enne kella 17.30). Peale jõulupidu koguneme oma klassi. Ootan kõiki meie klassi lapsi ja lapsevanemaid jõulupeole! Kui teil on põhjus miks ei ole võimalik tulla, palun andke sellest mulle teada!
  • Neljapäeval toimub kolm esimest tundi, päev on läbi kell 11.00, kojuminek!
  • Reedel toimub ainult klassijuhatatund algusega 8.30. Lapsed saavad tunnistused. Päev on läbi 9.30 ja siis minnakse koju vaheaega nautima!
Mina annan ka aegsasti teada, et meie esimene poolaasta on saamas läbi. Olen siiani teinud igast päevast postitusi, et vanemad saaksid lugeda millega me koolis tegeleme ja mida õpime. Oleme nüüd kooliga päris ära harjunud. Uuest aastast hakkavad õppimised olema blogi paremal küljel. Nii nagu praegugi tuleb blogisse kogu vajalik info ürituste, väljasõitude, nädala kokkuvõtete jne kohta, kuid igapäevaseid postitusi enam ei tule (edaspidi tulevad siis nädala kokkuvõtted). Olenemata postituste arvust ja pikkusest, leiab alati kõik vajaliku meie klassi blogist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.