esmaspäev, 4. detsember 2017

1. advent

Täna algas meie koolipäev hoopis teistmoodi... Enne kella helisemist kogunesime klassi juurde, võtsime oma valged küünlad ja panime neile alused külge. Siis liikusime koos kolmanda klassiga suure maja saali. Meid ootas ees advendiring. Võtsime istet, kuulasime tähekanga lugu ja siis viis meid ingel advendiküünalt süütama. Meile laulis imeilus inglikoor taustaks jõululaule. Lapsed olid rahulikud ja uudishimulikud. Tõeline jõulutunne puges hinge. Õpetaja Eha tegi paar pilti, et ka vanemad saaks aimu, milline jõulutunne meisse puges:






Pärast advendiküünalde süütamist läksime vaikselt tagasi oma klassi. Meie klass oli pime, tulesid ei põlenud. Vaid õpetaja süütas ka esimese advendi puhul ühe küünla. Lapsed kuulasid vaikselt jõululugu Naatsareti eeslist. See on pikk jõululugu, mida lapsed kuulevad iga hommik natukene. Igat hommikut alustame ka pimeduses, vaid küünlavalgel.

Muusikas harjutame usinalt jõululaule esinemisteks. Täna olid tüdrukud minuga rütmika tunni ajal. Sisustasime tunni hoopiski värvimistööga. Värvisime jõuluteemalisi pildikesi ja tüdrukud väga nautisid seda. Tööd tehti mõnusas vaikuses. Viienda tunni ajal saime lõpetatud oma tekstülesanded. Homseks kodutööd ei jäänud. Eesti keele asjad kaasa, selle aasta lõpuni on eesti keele epohh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.