laupäev, 9. detsember 2017

13. nädal

Nüüd lähen ajas paar päeva tagasi, sest tegemisi ja toimetamisi on olnud kui palju.

Neljapäeval ikka tegelesime täishäälikutega (ja ka ärakirjaga). Kirjutasime eesti keeles lauseid, otsisime täishäälikuid ja märkisime need ära. Hea meel oli näha, et ega neid täishäälikuid pole üldsegi raske meelde jätta - kõigil olid need nii hästi selged! Meie päev jätkus tööõpetusega, lõpetasime lumememmesid. Muusikas ja mudilaskooris tegime peaproovi õhtuse esinemise jaoks. Õhtul kogunesime suure maja saali ja toimus ilus advendiaja kontsert, kus saime näidata mida oleme selgeks õppinud. Mul oli hea meel näha, et vähemalt pooled meist olid kohal. Rebeka ema Eveli jäädvustas ka pildi meie esinemisest ja olemas on ka video (kellel soovi, saadan mailile):

 
 

Reedel ootas meid klassis üllatus - meil olid päkapikud käinud! Suur punane jõulusokk rippus kapiukse najal ja oli midagi krõbisevat täis. Päkapikk oli meile ka kirja jätnud. Älis luges meile kirja ette - oleme olnud tublid ja peame jätkama samas vaimus! Siis aga alustasime KiVa tunniga. Avastasime kui erinevad me ühes klassis olla võime ja siis leidsime ka sarnasusi. Näiteks jagunes meie klass pooleks: kellele meeldivad koerad ja kellele meeldisid kassid ning vaatamata erinevusele sobis see kõigile! Saime aru, et meile ei peagi samad asjad meeldima ja see on täiesti OK! Õppisime üksteist taas natukene rohkem jälle tundma. Kirjutasime KiVa reeglite lehele ka teise reegli: erinevus on rikkus! Päev jätkus loodusõpetusega. Seekordne teema oli nahk ja kompimine. Tegime ära väga põneva harjutuse: pidime leidma palju erinevaid materjale ja siis mõtlema millised nad on (siledad, karedad, soojad, külmad jne). Niisiis käisime klassis ringi ja kompisime kõike mida sai! Lastes tekitas see päris palju elevust ja nalja. Reede lõppes meil kunstiga. Õpetaja Gittaga joonistasime spiraali, see ajas lausa pea ringi käima.

Täna toimus jõululaat. Sigimist ja sagimist oli oi kui palju! Laadal oli palju kaupa müügil - toidukraami, käsitööd, kohvikud jne. Samuti olid vahvad koduloomad siseringis laste lõbustamiseks. Õpetaja oli loteriis ametis. Meie klassi leti taga olid tublid emad - Reimo ema Liis ja Andruse ema Annely. Klassi lauda aitasid täita meil Magnuse vanemad, Rebeka ema, Reimo, Lotte ema, Älis, Miia ja Breanna, laual olid ka kogu klassi meisterdatud küünlad ja lumemmed. Kindlasti oli toetajaid veelgi, aga kuna olin ise loteriis, siis ei jõudnudki arvet pidada - suured suured tänud teile! Kogu see sigin-sagin tasus ära. Meie klass teenis tervelt 122 eurot ja 60 senti! Nüüd peame mõtlema, kas kogume raha millegi suurema jaoks või teeme kevadel näiteks väljasõidu. Kiiret ei ole, aga pead tuleb tööle panna. Tundus, et laat oli vägev. Meie klassi tüdrukud käisid tõesti kümneid kordi loteriid mängimas ja läksid igavesti suurte kottidega koju. Mul õnnestus kaks laadalist möödaminnes ka pildile tabada:


Seoses advendiaja kontserdiga ja jõululaadaga soovin tõesti tänada kõiki meie klassi lapsevanemaid, kes ühel või teisel viisil aitasid ja külastasid neid kahte üritust.

Eriti tänan mina Rebeka ema Evelit piltide ja video jagamise eest. Reimo ema Liisi ja Andruse ema Annelyt, kes olid meie klassi müügileti taga ja Grete ema Merlinit, kes oli minul abis klassi korrastamisel. Aitäh teile, armsad emad!

1 kommentaar:

  1. Rööm oli ka meiepoolne!tore on teha midagi ühist ja lastel oli väga pönev!

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.