reede, 27. aprill 2018

30. nädal

30. nädal algas matemaatika epohhiga ja terve nädal tutvusime suuruste maailmaga - sentimeeter, meeter, liiter, kilogramm, euro ja sent. Nädalat alustasime sentimeetriga - uurisime igaüks oma joonlauda ja mõõtsime klassis erinevaid väiksemaid asju. Mõõtsime ka silma järgi sentimeetrit, 1 cm on võrdne näpu laiusega. Meetrit õppides märkisime klassi ette täpselt 1 m pikkuse joone ja igaüks sai tulla klassi ette ja astuda nii suure samm kui meetriks vaja oli. Nalja sai palju! Pikematel lastel oli meetrist sammu lihtsam astuda, lühemad tegid sammu asemel hüppe või kaks väiksemat sammu. Samuti mõõtsime klassis ära tahvli, koolilaua ja klassi kõige pikema poisi ja tüdruku. Kodus jäi mõõta ära oma tuba, uks, kapp ja ka vend või õde. Lastele väga meeldis mõõtetöid teha! Liitrit õppisime piimapaki abil. Et aimu saada kui raske üks kilogramm olla võib, sai iga laps musklit pingutada 1 kg hantliga. Meil oli vahva! Puudujatel tuleb kodus need teemad järgi õppida ja töövihikust ülesanded järgi teha!

Tööõpetuses oleme olnud tublid. Kudumistöödest on valminud esimesed vahvad mänguloomad!

Väärtuskasvatuses sel nädalal kuulasime kuninglikku lugu printsist ja printsessist. Meistki said väikesed printsid ja printsessid. Printsid jäid pildile väga tõsised, printsessid aga naerusuiselt!



Neljapäeval õpetaja Lembe oli võistlustel ja kasutasime seda tundi poistega ära - vaatasime üle kirjatehnika töövihikud ja puuduvad tähed said tehtud!

Loodusõpetuses jõudsime viimaks kevadesse. Meil on jäänud üsna mitu tundi ära väljasõitude tõttu. Meie kevadised ilmavaatlused on lükkunud nüüd edasi, kuid teeme need siiski ära. Leppisime lastega kokku, et teeme kodus ilmavaatlusi 27.04, 01.05, 04.05, 08.05, 11.05 ja 15.05. Nii saame teha kokkuvõte mai keskel. Osadel lastel on kadunud väljalõigatud pildid, sellisel juhul kirjuta tabelisse sobiv sõna. Esimese ilmavaatluse (27.04 kohta) tegime täna koos koolis.

Järgmisest nädalast toimuvad kehalise kasvatuse tunnid ÕUES! Kaasa võtta sobivad riided ja jalanõud!

Päikselist kevadpüha, kohtume 2. mail!

EELTEATED
28. aprill, laupäev - Rakvere Laste Balletigala (kell 12.00 Rakvere Teatris)
30. aprill, esmaspäev - vaba päev!
2. mai, kolmapäev - kindlasti kaasa võtta loodusõpetuse töövihik!
4. mai, reede - läheme Politseimuuseumi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.