reede, 6. aprill 2018

27. nädal

Meie 27. nädal möödus väga tegusalt. Eesti keeles õppisime, et elusolendite kohta küsime kes? Esemete, taimede ning loodusnähtuste kohta küsime mis? Tegime rühmatöö kus lapsed said olla reporterid ja küsida nii kes-küsimusi kui mis-küsimusi. Rühmade ülesanne oli nendele küsimustele vastata. Lugesime sel nädalal ka luuletusi ja saime teada, et sõnad, mis kõlavad sarnaselt, on riimuvad sõnad. Nuputasime ise ka omavahel riimuvaid sõnu ja neljapäeval luuletasime kogu klassiga koos. Meie luuletus tuli välja selline:


Meil on tore kool,
sest et igalühel mõnus tool.
Meie klass on sõbralik,
keegi pole imelik.
Koolis käia paras rõõm,
süda õnnest kokku lööb!
 
 
Luuletamine ei olnudki nii lihtne ülesanne, kui esmapilgul lastele tundus. Kamba peale saime aga vahva luuletuse kokku. Tööõpetuses voltisime jäneseid ja meisterdasime järjehoidjaid. Saime sel nädalal teha tavalisest rohkem kirjatehnikat, kuna kolmapäeval polnud õpetaja Lembet ja reedel polnud koolis õpetaja Gittat. Asendustunnid kasutasime targalt ära.
 
 
Täna alustasime päeva loodusõpetusega ja tegime veega katseid. Saime teha kolm suurt katset erinevate esemetega (vaatasime, mis jääb vee pinnale ja mis vajub põhja) ja õliga. Uudishimu, avastamist ja lõbu oli palju. Päeva lõpetas hambaarst Kristi Põldma, kes rääkis meile kuidas hooldada oma hambaid. Iga laps sai omale ka hambaharja ja väikese raamatu hammaste hooldamisest. Hambaarst palus ka kodus raamatuga tutvuda ning lugeda vanemal koos lapsega läbi raamatu esimene lehekülg, kus on targad nõuanded hammaste hoolduseks. Lapsed said hambaarstile esitada ka küsimusi. Meil oli väga põnev!
 
 
 
 
 
Suured tänud õigeaegselt toodud tellimislehtede eest!
 
Ilusat nädalavahetust!
 
 
EELTEATED
9. aprill, esmaspäev - pildistamine kell 8:30. Selga koolivorm või pidulik riietus. Raamatu vastamine (kaasa joonistatud pilt).
20. aprill, reede - külastame Rakvere päästekomandot. Külastus algab kell 11:00 ja kestab umbes tund aega. Mõtle juba varakult kuidas peale külastust koju lähed.
4. mai, reede - külastame Politseimuuseumi. Ootan raha (5€) aprilli lõpuks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.