esmaspäev, 30. märts 2020

Koduõpe 30. märts-3. aprill

Kätte on jõudmas aprillikuu ja koduõpe jätkub. Meil on vahetumas eesti keel matemaatikaks. Lõpetame eesti keeles viimase teema ära ja siis hakkame usinalt matemaatikat õppima. Vaata igal hommikul blogisse. Õpetaja postitab Sulle jooksvalt vastused kontrollimiseks,  võid leida ka ülesannete juhiseid või muid soovitusi ja tähelepanekuid.

Kui Sa juba tähele panid, said kontrollida neljapäeval matemaatikat. Vajadusel vajuta pildile ja suurenda, mobiilis on seda mugavam teha. Sellest nädalast hakkad kodus õpitut blogi abil ise kontrollima. Igal järgneval hommikul panen blogisse üles vastused, seega uut päeva alustad eelmise päeva õppimiste kontrolliga ja siis jätkad sama päeva ülesannetega.

Selle nädala jooksul peaksid A. Lindgreni raamatuga ühele poole saama ja lugemispäeviku täitma. Sul on jäänud lugeda veel üks raamat, mille autoriks on Andrus Kivirähk. Leiad blogis 3. klassi lugemise alt valiku raamatuid, kuid võid teha ka oma valiku. See raamat peab olema kantud lugemispäevikusse maikuu lõpuks. 30. märtsist hakkab Lääne-Virumaa Keskraamatukogu väljastama eelnevalt reserveeritud raamatuid, seega on laenutamise võimalus olemas.

Hoia kindlasti alles tööõpetuse ja kunstiõpetuse kodused tööd, et need kuhugi kaduma ei läheks. Õpetaja Moonika tervitab 3. klassi!

Ära unusta oma nädalapäeviku kirjutamist! Ootan rõõmuga nädalapäevikuid e-mailile!

Nädala õppetöö 30. märts-3. aprill: 

Esmaspäev, 30. märts
Eesti keel - tuleta meelde silbitamise reeglid. Leiad need oma eesti keele vihikust ja õpikust lk 22. Loe läbi õpikust lk 80 luuletus "Me oleme haiged" ja täida selle kohta tv lk 48 harjutus 11.


Järgmisena loe õpikust lk 81 katkend "Aptsihh! Aptsihh! Aptsihh!" ja täida selle kohta tv lk 48 harjutus 12. Kui Sul ei tule kohe küsisõnad meelde, siis piilu tv lk 40 lehekülje lõppu. Järjesta küsimused jutu järgi. Küsimuste moodustamise kohta saab lugeda ka siit:
Tänane viimane harjutus on tv lk 48 harjutus 13. Uuri missuguseid arste on olemas. Tuleta meelde, et liitsõna on kahest või enamast sõnast liidetud sõna ja see kirjutatakse kokku. Tõmba joon alla nendele arstidele, kelle juures Sa oled käinud. Nende harjutuste vastuseid saad kontrollida teisipäeva hommikul kell 9.
Inglise keel - õpik lk 56 h 1 kirjuta väljendid vihikusse ja tõlgi eesti keelde. Järgnevalt õpime tegusõna kasutama kestvas ajavormis, õpik lk 57 (roheline tahvel), aga eelnevalt vaadake internetist Youtube'st klippe ja korrake koos tegelastega sõnu, väljendeid, lauseid (English singsing annab terve valiku lühikesi klippe sõnavara õppimiseks, seekord vaadake/ kuulake/ korrake: What are you doing? Present Progressive; What is he doing? jne). Kindlasti leiate endale sobivad leheküljed, kuid annan mõned vihjed sõnavara õppimiseks: Talking Flashcards; Dance Along - keeleõppe klipid koos tantsuliigutustega.

Teisipäev, 31. märts
Eesti keel - loe õpikust lk 84-85 katkend "Adalberdi merehaigus" ja täida tv lk 49. Tee ka lk 50 harjutus 17. Harjutus 17 tegemiseks korda üle i ja j reeglid õpikust lk 79. Täishääliku ette kirjutame j. Kaashääliku ette kirjutame alati i. Silbi lõppu ei kirjutata kunagi j. Silbi ja sõna lõppu kirjutame alati i.  Nende harjutuste vastuseid saad kontrollida kolmapäeva hommikul kell 9.
Loodusõpetus - loe õpikust lk 22-23 elektri kohta ja vasta kirjalikut vihikusse küsimustele lk 23. Tee katse õhupalliga (viimane küsimus).

Kolmapäev, 1. aprill
Eesti keel - loe õpikust lk 86-87 katkend "Pipi ajab äriasju" ja vasta küsimustele tv lk 50 harjutus 16. Täida ka tv lk 51. Nende harjutuste vastuseid saad kontrollida neljapäeva hommikul kell 9.

Neljapäev, 2. aprill
Matemaatika + harjutustund - Aja mõõtmine. Ajaühikud, teisendamine. Sul on vaja kalendrit või õpilaspäevikut. Täiendavad juhised saad neljapäeva hommikul. Alusta õpikuga lk 72 ja tee ülesanne 233 vihikusse. Loe lk 73 läbi punane tekst ja tuleta meelde, kuidas loetakse järgarve. Seejärel täida tv lk 6, 7, 9. Nende ülesannete vastuseid saad kontrollida reede hommikul kell 9.

Abiks Sulle:
Dekaad - on 10 päeva
Kvartal - on kolm kuud
Valgusaasta - on pikkusühik (vahemaa, mille valguskiir läbib ühe aasta jooksul)
Ööpäev = 24 h
1 h = 60 min
1 min = 60 s

Kehaline kasvatus - ülesanne tuleb emailile.

Reede, 3. aprill
Matemaatika - Aja mõõtmine. Kell. Tuleta meelde: kella väike seier näitab meile tunde ja suur seier näitab minuteid. Kui kell hästi meeles ei loe, loe kella kohta lisa:
Tee vajadusel ka enesekontrolli:
Täida tv lk 10, 11 ja 12. Nende ülesannete vastuseid saad kontrollida õhtul.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.