neljapäev, 26. märts 2020

Koduõpe 23.-27. märts

Hea laps!

Loodan, et puhkasid nädalavahetusel korralikult välja, et koguda jaksu uueks nädalaks. Esimene koduõppe nädal on läbi, oled saanud harjuda kodus õppimisega ja oma aja planeerimisega. Tahan juba väga lugeda Sinu nädalapäevikut (kes soovib, võib saata nädalapäevikust pildi mulle e-maili peale). Kuuldavasti läheb teil kenasti ja olete terved kõik. Hea on teada, et paljud teist loevad blogi ise. Nii saad õppimistel silma peal hoida ja tead täpselt, mida teha. Jätkame samas vaimus! Oled tubli!

Kordan oma soovitust: tee iga päev ära just need ülesanded, mida õpetajad on Sulle selleks päevaks jätnud. Ära tee neid ette ega jäta ka tegemata. Nii ei juhtu, et õppimised kuhjuksid või väsiksid ruttu ära.  

Nädala õppetöö 23.-27. märts: 

  • Loe usinalt edasi enda valitud A. Lindgreni raamatut ja täida lugemispäevik!

Esmaspäev, 23. märts
Eesti keel - küsimuste moodustamine. Tuleta meelde seda tundi, kus moodustasime küsimusi lause järgi. Lause oli "Ema joob piima". Täida tv lk 39-40. Moodusta ja kirjuta eesti keele vihikusse 8 küsimust loo "Meie isa ja onu Tarmo on kaksikud" kohta. 
Kunst - joonista värviliste pliiatsitega pilt "Kevade värvid". Kellel on kodus guaššvärve, siis võib töö ka nendega teha. Mõtle, milliseid värve võib kevadel näha? Mis loodusega juhtub?
Inglise keel - õpik lk 54 harjutus 1 - loe kiri läbi, kirjuta vihikusse Sulle tundmatud sõnad (uued) sõnad, tõlgi need eesti keelde, vajadusel kasuta sõnaraamatut. Seejärel tõlgi tekst eesti keelde.

Teisipäev, 24. märts
Eesti keel - loe õpikust lk 76-77 ja täida tv lk 41. Omadussõnad vastasid küsimusele - missugune? Tõmba tv harjutuses nendele joon alla.
Loodusõpetus - loe läbi õpikust lk 20-21 magnetite kohta. Vasta kirjalikult küsimustele lk 21 vihikusse. Kui Sul on kodus olemas magnet, siis tee sellega katseid - proovi magnetit kasutada erinevate materjalide ja asjade (näiteks paber, külmkapp, nööbid, trukid, lukud, puidust võinuga, lusikas jne) peal, vaata, kus ta toimib! Katse lõpus kirjuta vihikusse vastatud küsimuste alla millised materjalid või asjad magnetile meeldisid. 
Tööõpetus - vaata üle, mida Sa eelmisel nädalal meisterdasid. Vajadusel jätka, tee parandusi või täiendusi. Hoia töö kindlasti alles, sest kui kooli tuleme, näitad oma tööd õpetaja Moonikale.

Kolmapäev, 25. märts
Eesti keel - Sulghäälik S-i kõrval. Uuri õpikut lk 78. Tuleta meelde sulghäälikud ja reegel: eesti keeles kirjutame s-i kõrvale tavaliselt k, p, t. Kui Sul kohe sulghäälikud meelde ei tule, siis tee lahti õigekirja töövihiku viimane lehekülg - sealt leiad eesti keele häälikud. Tee õpiku skeemi järgi harjutus 1 lk 78 eesti keele vihikusse. Täida tv lk 44-45. Tv harjutus 3 pead moodustama sõna mitmuse.

Neljapäev, 26. märts
Eesti keel - Sulghäälik S-i kõrval. Tee lahti õpik lk 78, see aitab Sind harjutuste tegemisel. Täida õigekirja töövihikus lk 34 ja lk 82-83 harjutused 171, 172.
Matemaatika harjutustund - Aja mõõtmine. Tuleta meelde rooma numbrid ja tee suuliselt õpikust lk 71 ülesanne 230.  Täida tv lk 4-5. Enne kui asud ülesandeid tegema, korda üle ajaga seotud mõisted.
Tuleta meelde ajaühikud alates väiksemast: sekund, minut, tund, päev, nädal, nädal, kuu, aasta, sajand, aastatuhat.

Kuidas teada mitmes sajand on? Sajand on saja aasta kestusega ajavahemik. Arvus 1602 on 16 sajalist ja 2 ühelist. 1602. aasta lõpuks on möödunud 16 sajandit ja veel 2 aastat. Seega on aasta 1602 juba 17. sajand.
Mõtle mitu sajalist on arvus 2020? Mis sajandile see vastab?

Juhin tähelepanu töövihiku ülesandele 8 lk 5. Seal on trükiviga. Kvartalis on 3 kuud.

Kehaline kasvatus - Sinu kehalise kasvatuse ülesandeks on mängida õpetaja Lembe koostatud lauamängu. 




Reede, 27. märts
Eesti keel - I ja J. Uuri õpikut lk 79. Loe reeglid mitu korda läbi ja jäta meelde. Tee õpikust harjutus 2 lk 79 kirjalikult vihikusse. Täida tv lk 46-47. Aitan Sind harjutusega kaheksa. Järgnevad sõnad ei sobi, tõmba need maha: tuiu, müia, vajja, maia. Kirjuta igast reast ühe sõnaga lause. Kokku neli lauset.
Kunst - joonista värviliste pliiatsitega vormijoonistuse stiilis lill, põimuvate joontega. Kellel on kodus olemas näiteks õlipastellid, võib ka neid kasutada. Mõned näidised:




Jalgratta juhilubade kursusel osalejad - palun vaadake üle, et kursuse eest oleks tasutud ja testid tehtud. Kes on otsustanud loobuda, andke sellest palun Mati Rohtsalule otse teada. Aitäh!

Iga päev paistab aina rohkem päikest, seega mine õue - jaluta, matka, mängi palli, sõida rattaga! Ilusat kevade algust!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.