laupäev, 5. mai 2018

31. nädal

Sellel lühikesel nädalal uurisime matemaatikas kalendrit ja kella. Kordasime ka aastaaegu. Iga laps sai meenutada, mis kuus on tema sünnipäev ja mis aastaaeg siis on. Minul oli lastele meisterdatud suur kell, mis leidis endale koha tahvlil ja sinna see ka jääb, kuna pikapäevarühmas läks kella õppimine innuga edasi. Õppisime, et ööpäevas on meil 24 tundi ja ühes tunnis on 60 minutit, väike osuti näitab meile tunde ja suur osuti näitab meile minuteid. Kõik lapsed said kellaaegu vastata ja paljud kasutasid tahvlil olevat kella ka abimehena töövihiku ülesannetel.

Reedel tegelesime loodusõpetusega ja tuletasime meelde õppekäiku Palmsesse. Rääkisime loomadest ja lindudest kevadel. Veel rääkisime riietusest - mida saame nüüd juba selga panna ja mida kappi jätta. Tunni võtsime kokku kevadise pildi värvimisega.

Reedel külastasime ka Politseimuuseumi. Meid saatis sinna ja tagasi väga soe päike ja nautisime seda lühikest jalutuskäiku. Politseimuuseumis me otsisime verd:

 



Kui vatitikk muutus siniseks, leidsime verd! Lisaks läbisime takistusraja:





Mõõtsime autode kiirust:




 
Võtsime sõrmejälgi:
 
 



Saime teada, mis tunne see on, kui toimub autoga kokkupõrge ja miks peab olema turvavöö peal. Saime veel teada ka seda, et meie kaal on kokkupõrke ajal kordades suurem kui muidu. Pidime laserkiirtest mööda hiilima, saime vaadata üksteist läbi kaamerate ja jälgida klassikaaslasi peeglist, mida kasutatakse ülekuulamisel. Peegli ühelt poolt näeb läbi, teiselt poolt mitte.

 



Külastus oli vahva ja lastel oli tegemist küllaga! Meiega käis kaasas ka Andruse ema Annely, aitäh! Jalutasime tagasi koolimajja ja sõime ning saigi päev läbi.

Ansamblilapsed said õpetaja Enelt koju teate esinemisest eelkooli lõpetamisel 7. mail algusega 16:30. Palun pöörduda küsimuste korral õpetaja Ene poole (mobiil on olemas teate peal). Tänan!

EELTEATED
14. mai, esmaspäev - kevadkontsert algusega kell 18.00
15. mai, teisipäev - külastame Rakvere Teatrit, etendus "Nukitsamees". Hind 10€, ootan raha hiljemalt 11ndaks maiks!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.