reede, 19. jaanuar 2018

17. nädal

See nädal algas ilusti, sest kõigil lastel oli tublisti tunniplaan kirjutatud. Eesti keeles muudkui kordasime lause reegleid, moodustasime ise erinevaid lauseid. Lugesime ka õpikutekste ja otsisime sealt jutustavaid, küsi- ja hüüdlauseid. Samuti tegime oma klassile näidendit kolmes osa (kõik said oma osa lugeda). Näidend oli selle nädala täielik hitt! Oli lapsi, kes soovisid uuesti ja uuesti lugeda. Tegime kirjatehnikat ja õppisime vastandsõnu ning sama tähendusega sõnu. Täna tegime ka rühmatöö sõprusest ja kuidas klassis omavahel hästi läbi saada.

Loodusõpetuses uurisime sel nädalal talviseid taimi ja järgmisel tunnil läheme ilmavaatlusi tegema. Selleks jäi järgmiseks reedeks välja lõigata ilmavaatluste märgid töövihiku keskelt. Palun panna need taas ümbrikusse ja ümbriku võib näiteks kleepida tööraamatu sisekaanele, et need oleksid kenasti olemas kui vaja.

Neljapäeval neljanda tunni ajal etendasid meie koolile Kunda kooli lapsed kaks etendust. Lapsed kuulasid ja vaatasid suure huviga!

Oluline!
Blogist leiab kodused tööd, kuid lapsed märgivad neid ka päevikusse. Lähtuda tuleks päevikusse kirjutatud kodustest töödest ja blogis on need üleval kontrollimiseks vanemale. Olen märganud, et kui kodused tööd on tegemata, siis lapsed sageli kasutavad vabanduseks ettekäänet, et ema/isa ei vaadanud blogist (kuigi päevikus on õppimised olemas). Kui lapsel on kodutööd tegemata, siis olenevalt kodutööst on keeruline edasi minna ja kontrollida ülesannete õigsust.
Sel nädalal juhtus meil näidendiga selline lugu, kus osad lapsed ei olnud kodus oma osasid lugenud ja ei olnud võimalik näidendit läbi teha. See tegi kurvaks need lapsed, kes olid kodus usinasti lugenud ja ennast ette valmistanud. Panen südamele kodus lugeda, lugeda, lugeda!
Päevikus on kodused tööd olemas ja olen hoolas koduseid töid kontrollima (samuti kontrollin ka nende kirjutamist päevikusse tunni lõpus). Vaatan laste päevikuid nädalas korra ja lisan ka vaatamise kohta allkirja. Palun vanematel seda sama teha, sest nii tean, et olete näinud päevikut ja õppimisi.

Soovin kõigile ilusat nädalavahetust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.